Pressemeddelse: Galleri NU åbner

NU galleri åbner  lørdag den 8.Juni klokken 16.

Et nyt galleri åbner den 8. juni på Maglemølle i Næstved. Det kunstnerdrevne galleri bliver bestyret af billedkunstneren Søren Martinsen og vil i fremtiden være et tilbud om nytænkende, eksperimenterende samtidskunst i Næstved.

I Næstved er der stor interesse for samtidskunst. Kunst og kultur har høj prioritet i kommunen, hvor bl.a. kunsthallen Rønnebæksholm, Grafikgalleriet i Grønnegården, talentskolen, og snart Ny Holmegård Værk er blandt de tilbud, kunstinteresserede kan finde.

Vi synes imidlertid, at der i den grad mangler et galleri, der viser eksperimenterende og kompromisløs samtidkunst på en skarp og nutidig måde. I det gamle fabriksområde Maglemølle ved Næstved Havn er der perfekte rammer for at skabe et galleri for ny kunst: Masser af plads, rå fabriksbygninger, et kreativt miljø og en rimelig husleje gjorde det oplagt at starte dette lille galleriprojekt hér.

Vores ambition er ikke at gentage, men at introducere nye impulser til Næstved, og dette vil i mange tilfælde være kunstnere, som ikke nødvendigvis har tilknytning til Næstved. Vi udvælger kunstnere, som vi mener har en unik stemme og et stærkt personligt udtryk. Både etablerede og ganske unge kunstnere vil blive vist i galleriet.

For kunstsamlere og interesserede købere vil der også være muligheder for at erhverve sig skarp samtidskunst af høj kvalitet. Selvom galleriets primære mål er at fremvise kunst og lave gode udstillinger, vil vi bestræbe os på at varetage professionel formidling og salg af de værker, der er i vores sfære.

Vores mål er et lave 4-5 udstillinger om året, og der kommer til at være lukket om vinteren. Vi har åbent 3 dage om ugen, samt efter aftale. Vi prioriterer samtidig en stærk tilstedeværelse digitalt i form af website, sociale medier og administration.

Vi glæder os meget til at byde publikum velkomne i NU galleri den 8. Juni klokken 16, hvor vi skyder den første udstilling “The International Museum” med kunstneren Lada, i gang med en festlig reception med rigelige G&T’s.

Beliggenheden er lettere alternativ, og det anbefales at komme i bil (parkering forefindes) eller beregne en gåtur på ca. 15 min. fra Næstved St.. Galleriet befinder sig på 1.sal i Maglemølle 83. Adgang sker via udvendig trappe som fører til en gang – og for enden af denne ligger NU Galleri!

VEL MØDT!

Åbningstider:

Lada: “The international Museum”. 8. juni – 22. Juni
Torsdag til lørdag kl. 14 – 18

Samt efter aftale.

Venlig hilsen

NU galleri
Maglemølle 83,1.sal.
4700 Næstved, Danmark

nugalleri@gmail.com

www.nurum.dk

Tlf. +45 51728212