Ny udstilling hos Galleri NU

NU Galleri er et kunstnerdrevet galleri drevet af Søren Martinsen og Dorte Buchwald. NU åbnede i maj 2019 i den gamle fabrik Maglemølle ved Næstved Havn.

04/04 – 26/04-2020 Shapeshifter

Kurateret gruppeudstilling med Signe Maria Friis, Christine Overvad Hansen, LADA, Martin Richard Olsen, Louis Scherfig.

Udstillingen er en kurateret skulpturudstilling, der med deltagelse af 5 stærke samtidskunstnere behandler temaet hamskifte – eller den bedre engelske betegnelse “shapeshifter”. Det er et velkendt og gammel fænomen, der har rødder langt tilbage i mange kulturer, f.eks. i folklorens varulve og skiftinger ‐ men for os er det nok mest fra populærkulturen, vi f.eks. kender Bram Stoker’s Dracula, og ikke mindst hamskifteren over dem alle, Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Dét, at skinnet bedrager eller at en identitet er flydende, gør os utrygge, men det er også en fascinerende egenskab, som genfindes i utroligt mange sammenhænge ‐ og ikke mindst er det en egenskab vi selv kan have.

Kunstnerne, der spænder fra den alleryngste generation til mid-career, er udvalgt for at belyse denne karakter af omskiftelighed og forandring.

Christine Overvad Hansen (f.1988) er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi, og hun arbejder med en kropslig og mekanisk form for skulptur, der ofte tager udgangspunkt i en ting eller et fænomen fra virkelighedens verden og “mimer” eller efteraber det i en anderledes form, i skulpturer, som ofte også udvikler og ændrer sig ved hjælp af bevægelse.

Christine Overvad Hansen modtog Horsens Kunstmuseums Kunstpris i 2016 for sit afgangsprojekt fra Kunstakademiet, og hun har bl.a. udstillet på Künstlerhaus Dortmund (DE) og Parallel Vienna (AT).

Signe Maria Friis er en ung kunstner, der på trods af stadig at studere på Det fynske Kunstakademi, allerede har slået sit navn fast, bl.a. som modtager af KE Prisen på Kunstnernes Efterårsudstilling. Hun arbejder med “levende”, bevægelige dragter, stof og figurer, som hun bl.a. præsenterer i form af performances og videoer.

Louis Scherfig er en skulptør, der netop er dimitteret fra det Kgl. Danske Kunstakademi. Med sin konceptuelle, science fiction-inspirerede form for skulptur dykker Scherfig ned i portaler til alternative verdener og komplekse fremtidsforestillinger.

LADA bevæger med sine skulpturer sig i et identitetsmæssigt tusmørke imellem sin hemmelige identitet og kunstner-identiteten LADA, som hun kan skifte frem og tilbage til efter forgodtbefindende. Hendes bryllup imellem disse to identiteter er temaet for hendes bidrag til udstillingen.

Martin Richard Olsen er en skulptør fra Næstved som har atelier på Maglemølle. Han er bl.a. kendt for kinetiske skulpturer og udfordrer beskueren med sine fortællinger og ofte overraskende materialevalg. Martin R. Olsen tildeltes af Akademiraadet R. Torjussens legat i 2011 og har senest arbejdet med et stort projekt i skulpturlandsbyen Selde.