Me Make House

ME MAKE HOUSE 

En udstilling om arkitekturens krise og forløsning.

Mon ikke mange mennesker nærer en stille frustration over hvor deprimerende det ser ud, når man betragter det byggeri, der opføres i tiden? Og som har så stor betydning for vores oplevelse af livskvalitet både i byen og på landet? Bare tænk på triste megacentre, industribygninger, lagerhaller, landbrugsbygninger. Men også skoler, butikker, benzintanke, boligbyggerier, kontorer; grønne områder og udendørs arealer;  alt  synes at være ramt af en dalende æstetisk kvalitet – for at sige det ligeud, så er nutidens byggeri og anlæg ofte tudegrimt, præget af manglende æstetisk bevidsthed, billige løsninger, dårlige materialer og lav holdbarhed.

Hvor er det arkitektoniske og æstetiske (eller “skønheden”) blevet af i nutidens omgivelser, ja hvor er selve arkitekten egentlig blevet af? 

Denne udstilling sætter den voksende arkitektoniske krise under lup. Vi udfordrer nytænkende kunstnere og arkitekter til at give deres input til diskussionen om alternativer til det kommercielle byggeris grimhed, og – måske i en mere fabulerende, utopisk retning – nytænke hvordan vores dagligdag kunne se ud i anderledes bygningsmæssige klæder. 

Vi bliver præsenteret for samisk inspirerede hytter af blæksprutteskjold og gummi; Et Folkets Hus til Næstved i stål og beton; Den “Uopdagede Have” der kan forandre kedelige græsarealer til smukke vilde beplantninger, Et forslag til omdannelse af store lavbundsområder til nye landskaber til mennesker og dyr – samt flere andre usædvanlige arkitektur-projekter. Et formkatalog – et glemselslaboratorium, en nytænkning af klatreplanten “arkitektens trøst” og sågar en helt nyt fundament til selve arkitekturens grundsøjler.

Deltagere: 

AVPD, Balkong (Geir Tore Holm & Søssa Jørgensen (N)), Camilla Berner, Kim T. Grønborg, Nanna Gro Henningsen, Sølve Madsen, Nis Rømer og Jonas Maria Schul.

I forbindelse med udstillingen vil vi etablere en debat om arkitektur med aktører i byggeriet og de deltagende kunstnere. Det bliver i form af podcasts lavet af arkitekt Sølve Madsen og kunstner Søren Martinsen, som bliver udgivet sideløbende med udstillingen på NU galleris podcastkanal “KUNSTUDVALGET”  (https://nugalleri.podbean.com/ eller hvor du hører podcast).

Sølve Madsen og Søren Martinsen introducerer udstillingen og byder velkommen til at få en  snak om arkitektur til ferniseringen den 8. maj kl. 15 – 18.

Der vil blive serveret drikke og snacks.

Udstilllingen er åben fredag og lørdag kl. 14 – 18 og efter aftale.

NU galleri 

Maglemølle 83, 1.sal

4700 Næstved

tel. 51 72 82 12

nugalleri@gmail.com

www: nugalleri.dk

NU Galleri er støttet af Statens Kunstfond.